Referenssit

Olemme toimittaneet jo yli 400 laitteistoa ympäri Suomea ja tässä on esitelty muutama mielenkiintoinen projekti.

ÖRÖ LINNAKESAARI

Örön linnakesaarelle asennettiin Robust 1000 sarjan makeavesilaite. Saarella on paljon toimintaa mm. ravintola ja on erityisesti venejliöden suosiossa. Saareen pääsee myös yhteysaluksella . Kaikki saaren vesi tehdään Robust 1000 makeavesilaitteella.

M/S ISBJÖRN

M/S ISBJÖRN rakennettu vuonna 1898 on upeasti restauroitu hinaaja, jota voi vuokrata tapahtumiin,kokouksiin tai vaikka illallisia varten. M/S Isbjörnille on asennettu Baltic Seapure makeavesilaite, joka tekee aluksella juoma ja talousveden.

RIPPIKOULULEIRI KIVISAARI

Kivisaari on Helsingin Seurakuntayhtymän Rippikoulu saari. Saaren porakaivon vesi ei riittänyt toimintaan, joten saarelle asennettin Royal 300 makeavesilaitteisto. Laitteiston tuottama vesi on ainoa vesilähde saarella. Vesi laitteelle otetaan merestä.

FRIGGESBYN KOULU

Friggesbyn koulun vesI, joka tulee kaivosta ei täyttänyt juoma ja talousveden vaatimuksia. Paikalle asennettiin Rolux 200 ja 1500 litran vesisäiliö puhdistamaan kaivon vettä. Vesi oli mahdollista ottaa kaivosta, koska kaivon kapasiteetti riittää laitteistolle hyvin.

HONKALINNE RIPPIKOULULEIRI SIPOON SAARISTOSSA

Varavesilähteeksi kaivolle, jonka tuotto ei riitä kaikkiin vesitarpeisiin, asennettiin Rolux 100 vedenpuhdistuslaite. Laitteen käyttämä vesi otetaan merestä yhteysvenelaiturin päästä. Laitteen puhdistamaa vettä käytetään suurkeittiössä.

Lähisaaristossa on myös useita yksityisessä käytössä olevia asentamiamme laitteistoja.

CAFE KOMSALÖ

Olemassa olevan kaivon vesi muuttuu aika ajoin suolaiseksi. Vettä käytetään kotitalossa sekä kahvilan tarpeisiin. Kaivon vettä puhdistamaan asennetteiin Rolux 200, joka tuottaa noin 200 litraa vettä tunnissa ja puskurisäiliönä on 2 x 300 l vesisäiliöt. Kahvilan vedentarve tulee katettua myös vilkkaimman sesongin aikaan.

KABBOLE MARINA

Kabböle Marina sijaitsee itäisellä uudellamaalla. Kahvilaan tulee vesi kaivosta, jonka vesi on rauta- ja mangaanipitoista. Kahvilaan asennettiin Dometic 100 käänteisosmoosilaite, joka puhdistaa kahvilassa käytettävän veden kirkkaaksi ja puhtaaksi.

PORKKALA MARIN

Porkkala Marin sijaitsee Upinniemen saaristossa. Paikalle on asennettu varavesilähteeksi sekä täydentämään makeanveden saantia Rolux 100 laitteisto. Vesi, joka puhdistetaan otetaan merestä.

BOISTÖ

Boistön saari sijaitsee Loviisan saaristossa ja järjestää yrityksille sekä yksityisille asiakkaille tilaisuuksia sekä juhlia. Saari hankki varavesilähteeksi Rolux 100 laitteiston. Vesi otetaan suoraan merestä.

RÄFSÖ LEIRIKESKUS

Leirikeskus Räfsö sijaitsee Porkkalan saaristossa. Siellä järjestetään rippikoululeirejä ja muita tapahtumia. Saaren omistaa Kirkkonummen Seurakuntayhtymä. Veden tarve saarella on noin 12 000 litraa per vuorokausi. Saarelle hankittiin Robust 1000 laite, joka nimensä mukaan tekee 1000 litraa vettä tunnissa. Näin varmistettiin riittävä puhtaan veden saanti saarella.

ÅLANDS FISKFÖRÄDLING

Ahvenanmaalle kalajalostamolle asennettiin Robust 1000 makeavesilaite ja 6000 litran vesisäiliö puhtaalle vedelle. Laitos tarvitsee tuotannossaan paljon vettä, jonka on oltava erittäin puhdasta, jotta tuotteiden tuoreus voidaan varmistaa.

VILLA BERGHOLMEN

Villa Bergholmen on vaativien asiakkaiden edustushuvila, joka sijaitsee Kemiön saaristossa Taalintehtaan ulkopuolella. Koska saaren omat kaivot eivät vastaa nykypäivän yritys- ja yksityisvieraiden vaatimuksia, saarelle hankittiin Royal 300 RO laitteisto, jolla saadaan laadukasta vettä riittävästi kaikkiin käyttökohteisiin saarella. Raakavesi otetaan suoraan merestä laitteistolle.

METSÄHALLITUS

Jussarön saarelle Tammisaaren ulkosaaristoon asennettiin Rolux 100 laitteisto. Vesi otetaan merestä ja laitteisto on tehty toimimaan myös talvella eli se on ympärivuotisessa käytössä. Laite turvaa saarella ympärivuotisten asukkaiden makean veden saannin.

HAVERÖN LOHI

Haverö sijaitsee Turunmaan saaristossa. Kalanviljely ja -jalostus lopputuotteeksi kuluttajille vaatii paljon puhdasta vettä. Robust 1000, joka tekee 1000 L vettä tunnissa turvaa täällä puhtaan veden saannin tuotannolle.

ST1 BARÖSUND

Vesi jouduttiin tuomaan huoltoasemalle/kahvilalle kanistereissa ja se ei aina riittänyt päivittäisessä toiminnassa.

Pieni saaristopaketti asennettiin asemalle ja vesi päätettiin ottaa merestä vieraslaiturin päästä. Laitteen suojana toimii rautakaupasta hankittu puuvaja, jonka hinta oli 390€. Veden käyttötarpeen mukaan valittiin laitteeksi Rolux 100, joka tuottaa noin 100 litraa vettä tunnissa ja se on riittänyt hyvin aseman sekä kahvilan tarpeisiin.

Bärosundin alueella on lisäksi asennettu kymmeniä laitteitamme jotka ovat yksityisten loma-asuntojen käytössä.

 

VILLA BERGHOLM

Ohessa Nelosen Suomen kaunein mökki -ohjelmassa esitelty kohde, jossa kohteen juoma- ja talousvesi tehdään merestä.

http://www.nelonen.fi/ohjelmat/suomen-kaunein-mokki/1622906-talle-hulppealle-saarimokille-saadaan-juomavesi-merivedesta

MERIPELASTUSASEMA BÅGASKÄR

Saarella on kaivo jonka vedenlaatu on heikentynyt ja se sisältää suolaa, mangaania ja rautaa. Vedenpuhdistuslaitteemme asennettiin puhdistamaan kaivon vettä. Laitteena toimii Royal 300, joka tuottaa 300 litraa vettä tunnissa. Bågaskär toimii kesäviikonloppuisin myös kurssikeskuksena, jolloin henkilömäärä vedenkäyttötarpeen piirissä voi olla jopa 30 henkilöä. Käytössä on suurkeittiö, sauna sekä suihkut.

Kuuntele radiohaastattelu:

Suomen Meripelastusseura Bågaskär