juomavesi.fi

Since 2004

Suolanpoisto merivedestä

Saaristomökeillä ja muissa kaukaisissa kohteissa juoma- ja talousveden saanti voi olla hyvinkin ongelmallista. Kohteet ovat vesiverkoston ulkopuolella ja porakaivot eivät välttämättä toimi tai niiden vesi voi olla liian epäpuhdasta juoma- ja talouskäyttöön. Epäpuhtauksien ja suolanpoisto merivedestä ratkaisee vesiongelman – makeavesilaite puhdistaa meriveden ja tekee siitä sopivaa juoma- ja talouskäyttöön.

Suolanpoisto merivedestä onnistuu käänteisosmoosin avulla

Epäpuhtauksien ja suolan poistaminen merivedestä toteutetaan käänteisosmoosi– eli makeavesilaitteen avulla.
Suolainen ja makea vesi ovat koostumuksiltaan erilaisia. Kun vesien väliin asetetaan vesimolekyylejä läpäisevä kalvo, makea vesi virtaa kalvon läpi ja pyrkii sekoittumaan suolaiseen veteen. Tämä luonnollinen ilmiö tunnetaan nimellä osmoosi ja se pyrkii tasoittamaan erilaisten aineiden koostumusta. Osmoosia esiintyy luonnostaan muun muassa soluissa, jossa kalvona toimii solun seinämä.

Suolanpoisto merivedestä toteutetaan kääntämällä osmoosiprosessi toisin päin. Suolainen merivesi pakotetaan kalvon läpi paineen avulla. Kalvo toimii puhdistavana tekijänä, joka erottaa merivedestä pois suolan ja muut epäpuhtaudet, kuten bakteerit ja sinilevän. Puhdas vesi kerätään talteen ja hyödynnetään juoma- ja talouskäyttöön.

Puhdasta ja hyvänmakuista vettä

Suolanpoisto makeavesilaitteella tuottaa luonnollisen makuista vettä, jonka käyttö on aivan yhtä helppoa kuin kotona. Puhdasta, hyvänmakuista vettä voidaan käyttää juoma- ja talousvetenä.

Kun haluat vettä, aukaiset vain hanan. Vesisäiliön pintavahti aktivoi laitteen automaattisesti, kun vesitaso putoaa tietyn määrän alle. Kun poistut mökiltä, laitetta ei tarvitse sammuttaa erikseen. Laitteen automaatio pitää huolen, että laite poistaa ja tekee vettä lisää säännöllisin väliajoin. Näin säiliössä on aina tuoretta vettä.

Onko sinulla toimiva porakaivo, johon sekoittuu merivettä tai muita epäpuhtauksia, kuten rautaa tai mangaania? Makeavesilaite voidaan asentaa myös kaivoon ja sillä voidaan puhdistaa kaivovesi jälleen sopivaksi juoma- ja talouskäyttöön.

Ota yhteyttä

Tutustu tuotteisiimme tai ota meihin yhteyttä ja kysy lisää. Me autamme sinua mielellämme kaikissa kysymyksissä ja laitevalinnoissa. Kokemuksemme avulla pystymme jo puhelimessa kertomaan mitkä ratkaisut toimivat missäkin kohteessa ja mitkä eivät.

Olemme asentaneet makeavesilaitteita yli 350 saaristokohteeseen ja olemme Suomen vahvin toimija meriveden puhdistuksen alalla. Kartoitetaan yhdessä kohteeseesi sopivin ja toimivin ratkaisu.

040 520 1899
mikael.hjort@juomavesi.fi
Ota yhteyttä »