juomavesi.fi

Since 2004

Örö linnakesaari

Örön linnakesaarelle asennettiin Robust 1000 sarjan makeavesilaite.

Saarella on paljon toimintaa mm ravintola ja on erityisesti venejliöden suosiossa.

Saareen pääsee myös yhteysaluksella . Kaikki saaren vesi tehdään Robust 1000

makeavesilaitteella.

 

M/S ISBJÖRN

M/S ISBJÖRN rakennettu vuonna 1898 on upeasti restauroitu hinaaja jota voi vuokrata tapahtumiin,kokouksiin tai vaikka illallisia varten. M/S Isbjörnille on asennettu Baltic Seapure makeavesilaite joka tekee aluksella juoma ja talousveden.

www.isbjörn.fi

Katso Villa Bergholmen video

http://www.nelonen.fi/ohjelmat/suomen-kaunein-mokki/1622906-talle-hulppealle-saarimokille-saadaan-juomavesi-merivedesta

Rippikoululeiri Kivisaari

Kivisaari on Helsingin Seurakuntayhtymän Rippikoulu saari. Saaren porakaivon vesi ei riittänyt toimintaan joten saarelle asennettin Royal 300 makeavesilaitteisto. Laitteiston tuottama vesi on ainoa vesilähde saarella. Vesi laitteelle otetaan merestä.

Friggesbyn koulu

Friggesbyn koulun vesi joka tulee kaivosta ei täyttänyt juoma ja talousveden vaatimuksia. Paikalle asennettiin Rolux 200 (Iso Saaristopaketti) ja 1500 litran vesisäiliö puhdistamaan kaivon vettä. Vesi oli mahdollista ottaa kaivosta koska kaivon kapasiteetti riittää laitteistolle hyvin.

Honkalinna rippikoululeiri Sipoon saaristossa

Varavesilähteeksi kaivolle, jonka tuotto ei riitä kaikkiin vesitarpeisiin, asennettiin kesäkuussa 2010 Rolux 100 vedenpuhdistuslaite. Laitteen käyttämä vesi otetaan merestä yhteysvenelaiturin päästä.
Laitteen puhdistamaa vettä käytetään suurkeittiössä. Lähisaaristossa on myös useita yksityisessä käytössä olevia Rolux laitteita.

Cafe Komsalö (Söderkulla Sipoo)

Olemassa olevan kaivon vesi muuttuu aika ajoin suolaiseksi. Vettä käytetään kotitalossa sekä kahvilan tarpeisiin. Toukokuussa 2010 asennettiin kaivon vettä puhdistamaan Rolux 200 joka tuottaa noin 200 litraa vettä tunnissa ja puskurisäiliönä on 2 x 300 l vesisäiliöt. Kahvilan vedentarve tulee katettua myös vilkkaimman sesongin aikaan.

Meripelastusasema Bågaskär

Saarella on kaivo jonka vedenlaatu on heikentynyt ja se sisältää suolaa, mangaania ja rautaa. Vedenpuhdistuslaitteemme asennettiin puhdistamaan kaivon vettä. Asennus tapahtui tokokuussa 2009 ja laitteena toimii Royal 300 joka tuottaa 300 litraa vettä tunnissa. Bågaskär toimii kesäviikonloppuisin myös kurssikeskuksena jolloin henkilömäärä vedenkäyttötarpeen piirissä voi olla jopa 30 henkilöä. Käytössä on suurkeittiö, sauna sekä suihkut.

Bågaskärin kaikki käyttövesi puhdistetaan laitteellamme.

Kuuntele radiohaastattelu:

Suomen Meripelastusseura/Bågaskär

ST1 Barösund

Vesi jouduttiin tuomaan asemalle kanistereissa ja se ei aina riittänyt huolto aseman toimintaan.

Pieni saaristopaketti asennettiin toukokuussa 2010. Vesi päätettiin ottaa merestä vieraslaiturin päästä. Laitteen suojana toimii rautakaupasta hankittu puuvaja jonka hinta oli 390€. Veden käyttötarpeen mukaan valittiin laitteeksi Rolux 100 joka tuottaa noin 100 litraa vettä tunnissa ja se on riittänyt hyvin aseman sekä kahvilan tarpeisiin.

Bärosundin alueella on lisäksi asennettu kymmeniä laitteitamme jotka ovat yksityisten loma-asuntojen käytössä.

Kabböle Marina

Kabböle Marina sijaitsee itäisellä uudellamaalla. Kahvilaan tulee vesi kaivosta jonka vesi on rauta ja mangaanipitoista. Kahvilaan asennettiin Dometic 100 käänteisosmoosilaite joka puhdistaa kahvilassa käytettävän veden kirkkaaksi ja puhtaaksi.

Porkkala Marin

Porkkala Marin sijaitsee Upinniemen saaristossa. Paikalle on asennettu varavesilähteeksi sekä täydentämään makeanveden määrää Rolux 100 laitteisto. Vesi jota puhdistetaan otetaan merestä.

Boistö

Boistön saari joka sijaitsee Loviisan saaristossa järjestää yrityksille sekä yksityisille asiakkaille tilaisuuksia ja juhlia. Saari hankki varavesilähteeksi Rolux 100 laitteiston. Vesi otetaan merestä.

RÄFSÖ LEIRIKESKUS

Leirikeskus Räfsö sijaitsee Porkkalan saaristossa. Siellä järjestetään rippikoululeirejä ja muita
tapahtumia. Saaren omistaa Kirkkonummen Seurakuntayhtymä.
Veden tarve saarella on noin 12 000 litraa per vuorokausi.
Saarelle hankittiin Robust 1000 laite joka nimensä mukaan tekee 1000 litraa vettä tunnissa.
Näin varmistettiin riittävä puhtaan veden saanti saarella.

 

Ålands Fiskförädling

Ahvenanmaalle kalajalostamolle asenneettiin Robust 1000 makeavesilaite ja 6000 litraa vesisäiliötä puhtaalle vedelle. He tarvitsevat tuotannossaan paljon vettä jonka on oltava erittäin puhdasta jotta tuotteiden tuoreus voidaan varmistaa.

Villa Bergholmen

Villa Bergholmen on vaativien asiakkaiden edustushuvila joka sijaitsee Kemiön saaristossa Taalintehtaan ulkopuolella. Koska saaren omat kaivot eivät vastaa nykypäivän yritys ja yksityisvieraiden vaatimuksia saarelle hankittiin Royal 300 RO laitteisto jolla saadaan laadukasta vettä riittävästi kaikkiin käyttökohteisiin saarella. Raakavesi otetaan merestä laitteistolle.

Metsähallitus

Jussarön saarelle Tammisaaren ulkosaaristoon asennettiin Rolux 100 (Pieni Saaristopaketti). Vesi otetaan merestä ja laitteisto on tehty toimimaan myös talvella eli se on ympärivuotisessa käytössä. Laite turvaa saarella ympärivuotisten asukkaiden makean veden saannin.

Haverön Lohi

Haverö sijaitsee Turunmaan saaristossa. Kalanviljely ja jalostus lopputuotteeksi kuluttajille vaatii paljon puhdasta vettä.Robust 1000 joka tekee 1000 L vettä tunnissa turvaa täällä puhtaan veden saannin tuotannolle.